Seksuele problemen en relatieproblemen

Is er een remedie?

In vele gevallen begint een relatie vanuit liefde, maar na verloop van tijd voel je die oorspronkelijke liefde misschien niet meer of niet meer zo vaak. Er ontstaan bijvoorbeeld twijfels of problemen met de seksualiteit. Misschien hebben jullie nog een gesmeerd lopende Familie & Co organisatie, maar zonder wezenlijk contact en emotionele verbinding. Dit heeft een grote weerslag op jouw leven, dat van je partner en ook dat van je kinderen.

Je bent niet alleen

Het is een schrale troost, maar je bent geen uitzondering: uit de praktijk en uit onderzoek blijkt (helaas) dat de meeste relaties in een pijnlijke staat verkeren. Tegen de 40% van de huwelijken strandt. En je kunt je afvragen hoe het met de kwaliteit van de relatie gesteld is binnen de huwelijken die ondanks alles ‘volhouden’… Het is dus niet gek als je je niet meer lekker in je vel voelt in je relatie en daar hulp bij nodig hebt.

Hoe elkaar (terug) te vinden en nooit (meer) kwijt te raken

Een terugkeer naar jullie liefde van de eerste tijd; verlangen naar elkaar, interesse in elkaars bezigheden, zin in seks, echt samen Leven. Het lijkt een utopie, maar je kunt de liefde van weleer relatief eenvoudig terugvinden. De belangrijkste sleutel daartoe is jullie emotionele verbinding: vertrouwen in elkaar, het delen van jullie gevoelens en bewustzijn op je emotionele blokkades. Hier samen aan werken (en dat is niet eens zo moeilijk) levert ook direct een positieve weerslag op jullie seksuele relatie. De enige voorwaarde is dat je allebei bereid bent om het werk te doen.

Hoe je dit samen kunt aanpakken beschrijft Ingeborg Bosch uitgebreid in haar boek Onze Liefde hoe elkaar (terug) te vinden en nooit (meer) kwijt te raken.

PRI en de liefde

PRI helpt je om het bewustzijn op je emotionele blokkades in jezelf te vergroten. De blokkades die je verhinderen contact te maken met jezelf en met degene die je liefhebt. Het laat je zien hoe je door de bril van je vroegste ervaringen als kind naar je partner kijkt, waardoor je hem of haar niet werkelijk ziet voor wat hij of zij is. Bij je partner gebeurt hetzelfde richting jou. Je gaat zien hoe dit jullie relatie schade aandoet. Als je je bewust wordt hoe je daarmee je beeld van de ander vervormt, kun je elkaar weer terugvinden in de liefde waarmee het begon en die er in vele gevallen nog altijd blijkt te zijn.

Meer informatie

Ik wil graag in contact komen met een Therapeut.

Ik wil graag meer weten over PRI-therapie of het volgen van een Relatie Intensive bij Ingeborg Bosch.

Bent u professional ? Wij informeren u graag over de opleidingsmogelijkheden tot PRI-(relatie)therapeut.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Lees andere PRI Blogs

Gerelateerde Berichten

Webinars 2024

De komende data zullen we een webinar geven: 9 april: Emotionele Bevrijding: een interview met Ingeborg Bosch over haar nieuwe boek, gevolgd door een Q&A. 26

Anorexia webinar 25 september

Te veel eten, te weinig eten, voortdurend met eten of nieuwe diëten bezig zijn: steeds meer mensen worstelen ermee. Van die paar hardnekkige kilo’s die

Vakantiepret of vakantiestress?

Dat de gezinsvakantie niet voor iedereen een bron van ontspanning is, lees je in het ervaringsverhaal van Jorinde (38 jaar). Ontdek hoe zij PRI gebruikte